Uitstappen Licht en Luchtig

Een “light version” kring voor dames die niet meer zo fit zijn!

DATA VOOR DE 2DE HELFT VAN 2024

De organisatoren Rini en Carrie hebben een lijstje opgesteld met de geplande data voor de uitstappen met de kring Licht en Luchtig. Het programma moeten zij nog invullen, maar noteer deze data alvast in je agenda als je met de kring mee wil. In juni waren er 10 dames van de partij. Langzaam maar zeker groeit de groep, maar er kunnen nog altijd dames bij. Ga een keer vrijblijvend mee en ervaar de gezelligheid en de interessante bezoeken die Rinie en Carrie bedenken.

Dit zijn de geplande data: 24 juli, 28 augustus, 25 september, 23 oktober, 27 november. De datum in december volgt later na overleg met de groep.

LAATSTE NIEUWS VAN DEZE KRING

Voor het programma van de uitstappen scroll je even naar beneden.

De dames die meegingen, waren zeer te spreken over de uitstappen want de bezochte musea deden er alles aan om de groep te ontvangen en hielden rekening met de minder fitte dames. Er waren rolstoelen, rollators, extra stoelen of banken om het bezoek prettig te laten verlopen, ook tot tevredenheid van de dames Carrie en Rini, de organisatoren van deze kring. Een zevental dames zijn inmiddels vaste bezoeker.

Samen is besloten om voortaan op de 4de woensdag van de maand op stap te gaan. We beginnen met een gezamenlijke lunch, gaan daarna naar een museum, bedrijf, gebouw, instelling of lezing en sluiten de middag af met koffie, thee en gezelligheid.

Deze nieuwe kring heeft nog geen definitieve naam. Er wordt druk gezocht naar nieuwe deelnemers, die het leuk vinden om mee te gaan. Met elkaar zullen we een passende naam bedenken. Ga een keer op proef met ons mee en kijk of deze gezellige kring iets voor jou is. Je bent van harte welkom.

Hier staat in kattentaal:

Nee, jij blijft thuis, maar ik ga vanmiddag met de kring op stap!

Uitnodiging uitstap 26 juni 2024

I.v.m de vakantie van de webmaster volgt hier een korte beschrijving De uitstap is op woensdag 26 juni van 13-16 uur en begint met een lunch bij de Viskeete in Yerseke. Aansluitend een excursie naar de Oesterij met mogelijkheid tot proeven à 12,95 p.p naar keuze. De gids voor de rondleiding kost 50,00 euro en wordt gedeeld door het aantal deelnemers. De teller staat momenteel op 10 dames. Aanmelden vóór 19 juni met onderstaand formulier.

Uitnodiging uitstap mei 2024

Wanneer?
Woensdag 22 mei 2024

Wat en Waar?

Lunch en rondleiding bij de Struisvogelboerderij Monnikenwerve
12.15 uur lunch op de boerderij, Hogeweg 1, 4524 KG Sluis

14.00 uur rondleiding

Kosten?
Voor de lunch en de rondleiding: 21,00 p.p. ter plaatse te betalen

Uitnodiging uitstap maart 2024

Wanneer?
Woensdag 27 maart 2024 naar Nisse

Lunch en bezichtiging van de Mariakerk

Waar?
12.00 uur Koek en Leut, Dorpsplein 46, 4443 AG Nisse, tel. 0113-853188. www.koekenleut.nl

13.30 uur Mariakerk Nisse, Dorpsplein, ook om te parkeren. www.mariakerk-nisse.nl

De rondleiding wordt verzorgd door dhr. Gerard Smallegange.

Na afloop eventueel koffie bij Koek en Leut of in het Dorpsuus

Kosten?
Lunch en consumpties voor eigen rekening
Kosten bezoek aan de kerk voor het restauratiefonds: 50 euro voor de groep, te verdelen onder het aantal deelnemers met een max. van 10,00 euro p.p.

Programma 2024

We zijn blij dat we de eerste en de tweede uitstap van deze kring kunnen aankondigen. Het is fijn dat Rini en Carrie twee geschikte uitstappen hebben gevonden. De dagen en data worden voorlopig per keer aangegeven. In overleg met de deelnemers kan later een vaste dag worden afgesproken. Ook de betaalwijze kan per uitstap verschillen en wordt per uitstap vermeld. Soms ter plaatse te betalen, soms vooraf op rekening. Als jij je als belangstellende inschrijft met onderstaand formulier, krijg je later op de mail de datumprikker voor de definitieve uitnodiging.


Uitnodiging uitstap februari 2024 Opgelet: datum is gewijzigd

Wanneer?
Woensdag 28 februari 2024 naar Axel

Lunch (niet verplicht) en rondleiding in het museum

Waar?
12.30 uur Family Axel Eethuis, Sydlowskiplein, 4571 EW Axel

14.00 uur Het Warenhuis Museum Land van Axel, Markt 2, 4571 BG Axel

Kosten?
Entree 7,50 euro, met Museumkaart gratis (te betalen/kaart tonen aan de kassa van het museum)
Kosten gids: afhankelijk van het aantal deelnemers (groepsprijs 20,00 wordt gedeeld) ter plaatse te betalen aan Rini of Carrie
Lunch naar eigen keus (zie www.axel.family.nl) en consumpties in het museumcafé voor eigen rekening

Een bezoek aan het museum het Warenhuis is een unieke ervaring.
Het museum laat je vroegere tijden beleven.
De bijzondere architectuur en de gerestaureerde unieke muur- en plafondschilderingen geven een extra dimensie aan het museum en zijn collectie.

De geschiedenis van de streek, met als een van de hoogtepunten de collectie streekdracht, wordt op een bijzondere interactieve wijze tentoongesteld. Tot 1 april is de prachtige fototentoonstelling Ode aan Nederland door kunstenaar Jimmy Nelson te bewonderen.

Na afloop van de rondleiding met gids sluiten we de middag af in het museumcafé.


Uitnodiging uitstap januari 2024

Wanneer?
Donderdag 25 januari 2024. Om 13.00 uur komen we bij elkaar voor een korte kennismaking en een peiling naar de interesses. Om 13.30 uur start de rondleiding.

Waar?
Het Polderhuis Museum, Zuidstraat 154-156, 4361 AK Westkapelle

Kosten?
13,50 euro inclusief entree, gids en koffie, ter plaatse te betalen aan Rini of Carrie

Westkapelle is een dorp vol traditie, cultuur en een gewild decor voor kunstenaars.
Het werd verwoest in 1944 voor de bevrijding van Nederland.
Persoonlijke verhalen en objecten in het Polderhuis museum maken je bewust van de vrijheid waar we nu in leven.
We krijgen hier een rondleiding en uitleg van een gids en drinken koffie met iets lekkers in het museum café.


Aanmelden

Heb je belangstelling voor een uitstap, ga je voor het eerst mee en ben je al lid van een andere kring van de Zeeuwse Cirkel, vul dan a.u.b. alleen onderstaand formulier in.

Ben je nog geen lid van de Zeeuwse Cirkel, vul dan ook het inschrijfformulier voor nieuwe leden in. Je vindt dit elders op de website en betaalt eenmalig € 7,00 voor de verzekering en administratiekosten op de rekening van de Vereniging Zeeuwse Cirkel, NL 14 RBRB 0941 6760 72. Wil je de eerste keer op proef mee, dan betaal je vanaf de 2de keer de kosten voor de verzekering.

Dames die al eerder met deze kring meegingen, krijgen van Carrie en Rini een datumprikker om in te vullen en melden zich niet via deze website aan.

    Eenmaal een aanmelding en vooruitbetaling gedaan, dan kunnen we helaas geen terugbetaling doen als je niet meegaat. Gaat van onze kant de uitstap niet door, bijv. door gebrek aan voldoende deelnemers om de kosten te dragen, dan krijg je je bijdrage van ons terug.

    Vervoer

    We gaan ervan uit dat iedereen voor eigen vervoer zorgt.

    Als deelnemers het toestaan dat hun gegevens binnen de kring verspreid worden, kunnen we de aanmeldingen delen om carpoolen mogelijk te maken.