Nieuwsberichten

Wil je een seintje als er een nieuw bericht op de website staat?

Vul dit formulier in en we houden je op de hoogte. Het meest recente bericht staat onder dit formulier!

  Uitschrijven? stuur een mail naar zeeuwsecirkel@zeelandnet.nl


  Ook de uitstap in februari staat nu op de website. Kijk vlug bij de kring Licht en Luchtig waar de dames naartoe gaan en meld je aan om mee te gaan.


  18 april 2024 13.00 uur Middelburg

  Op 18 april zijn alle leden van de Vereniging welkom bij de Kledingbank Zeeland in Middelburg. Na de inleiding over het werk van de Kledingbank boven en onder de Schelde en een rondleiding door de medewerkers houden we onze algemene ledenvergadering. De leden krijgen t.z.t. de uitnodiging en de vergaderstukken per mail toegestuurd. Aanmelden via de eigen kring.


  2024

  We wensen iedereen, privé en binnen de Vereniging Zeeuwse Cirkel,  LICHT in deze donkere dagen

  VRIENDSCHAP met elkaar

  ZORGELOOS GENIETEN van mooie en interessante uitstappen

  CONNECTIE in moeilijke tijden

  LICHT EN LUCHTIG gaat op 25 januari 2024 van start

  Dit wordt de voorlopige werknaam van de nieuwe kring voor minder fitte dames. Het programma met de kosten voor de eerste uitstap staat nu vermeld onder een apart kopje op deze website. De uitstappen zullen deels in Zeeuws-Vlaanderen en deels boven de Westerschelde plaatsvinden. Bent u enthousiast? De eerste dames hebben zich al opgegeven en kom erbij.

  (lees ook onderstaand bericht).

  Herkent u dit? Mooi die geraniums, maar niet voor mij om achter te zitten!

  Tussen je oren ben je jong, maar je lijf wil niet meer mee. Toch wil je graag op pad, nieuwe dingen ontdekken en nieuwe mensen leren kennen. Op deze website las je over de leuke dingen die groepjes dames met elkaar elke maand ondernemen. Maar ja, zo lang staan of lopen gaat niet meer en een hele dag is te vermoeiend. Dan hebben we misschien goed nieuws. We willen graag starten met een “light version groep”, d.w.z. een groep, die een speciaal programma biedt aan dames, die de gezelligheid zoeken, met elkaar iets ondernemen, maar het wat rustiger aandoen. Is dat iets wat je zoekt, laat het ons weten op bovenstaand formulier. Voor de activiteit is een ander aanmeldformulier in de maak onder het kopje “Licht en Luchtig”.


  Wij staan in de startblokken

  gaan/wandelen/slenteren jullie mee met onze enthousiaste groepen na de vakantie?

  Het programma wordt door de kringen al volop voorbereid en het belooft weer een interessant, leerzaam en gezellig najaar te worden.


  JAARVERSLAG VAN DE VERENIGING ZEEUWSE CIRKEL 2022

  Op woensdag 29 maart houden we onze algemene ledenvergadering in de bibliotheek in Terneuzen.

  We starten om 13.30 uur met een rondleiding door de heer Crombeen, directeur van de Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen. Daarna begint om 14.30 uur de vergadering, waarvoor alle leden de uitnodiging, de agenda en bijbehorende stukken per mail hebben ontvangen.

  Het belangrijkst in deze vergadering is de benoeming van een nieuwe voorzitter en van 3 nieuwe afgevaardigden van verschillende kringen.

  Het bestuur hoopt dat veel dames aanwezig zullen zijn.

  De nieuwe bibliotheek in Terneuzen

  Het bestuur van de Vereniging wenst alle leden, belangstellenden en bezoekers van deze website mooie en gezellige kerstdagen en een goed, gezond en interessant 2023


  Vier het leven

  Deze keer geen nieuwsbericht van onze eigen vereniging, maar van een organisatie die misschien interessant is voor onze leden. Zeker voor hen die wat ouder worden en wat minder mobiel. Maar je hoeft het ene niet te laten om ook het andere te doen. Zolang we plezier in het leven blijven houden, zitten we goed, hoeveel verjaardagen we al gevierd hebben. We vieren het leven!

  UPDATE Vier het leven: Het programma voor Zeeland voor het eerste half jaar 2023 staat nu op de website van Vier het leven. Er is een aanbod voor Zeeuws-Vlaanderen, voor Walcheren en een een programma voor de Bevelanden en Schouwen-Duiveland. Aan de hand van je postcode krijg je het lijstje met de mogelijkheden in jouw regio.

  Door een experiment met de layout van de website door de webmaster, zag die er de afgelopen week heel anders uit. Maar je ziet nu weer het “oude” ontwerp. Niets meer aan doen!

  Oude website bij Zeelandnet Communities afgesloten

  Vijf jaar geleden lanceerde de Vereniging Zeeuwse Cirkel een eigen website bij Zeelandnet Communities. Het was een prima initiatief van Zeelandnet om verenigingen zoals de onze de kans te geven om een gratis website te beheren. Zo konden we onze activiteiten delen met eigen leden, maar ook geïnteresseerden kennis laten maken met onze vereniging. Ruim 27.000 keer is de website in die 5 jaar bezocht. Nu Zeelandnet besloten heeft om te stoppen met Communities, is de oude website niet meer te vinden. De nieuwe website is opgemaakt met WordPress en wordt gehost bij TransIP. We hebben hetzelfde www adres aangehouden.

  Zomaar een doordenkertje

  Op 11 oktober 2022 vieren we het 1ste lustrum van de Vereniging Zeeuwse Cirkel in Brasserie De Goederenloods in Goes. We starten met een rondleiding over het emplacement van de Spoortrein Goes Borsele. Aansluitend wordt de Algemene Ledenvergadering gehouden, die wordt afgesloten met een glaasje om met elkaar te klinken op de toekomst.

  Het 1ste lustrum is gevierd in zonnig Goes met 80 dames, leden van diverse kringen van de Zeeuwse Cirkel. Na de rondleiding door medewerkers van de SGB stond de koffie/thee met heerlijk gebak klaar in de Goederenloods. Dat er geen dames te zien zijn op de foto’s heeft te maken met de privacy van de deelnemers, die we uiteraard respecteren.

  Bloemen voor de secretaris