Nieuwsberichten

JAARVERSLAG VAN DE VERENIGING ZEEUWSE CIRKEL 2022

Op woensdag 29 maart houden we onze algemene ledenvergadering in de bibliotheek in Terneuzen.

We starten om 13.30 uur met een rondleiding door de heer Crombeen, directeur van de Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen. Daarna begint om 14.30 uur de vergadering, waarvoor alle leden de uitnodiging, de agenda en bijbehorende stukken per mail hebben ontvangen.

Het belangrijkst in deze vergadering is de benoeming van een nieuwe voorzitter en van 3 nieuwe afgevaardigden van verschillende kringen.

Het bestuur hoopt dat veel dames aanwezig zullen zijn.

De nieuwe bibliotheek in Terneuzen

Het bestuur van de Vereniging wenst alle leden, belangstellenden en bezoekers van deze website mooie en gezellige kerstdagen en een goed, gezond en interessant 2023


Vier het leven

Deze keer geen nieuwsbericht van onze eigen vereniging, maar van een organisatie die misschien interessant is voor onze leden. Zeker voor hen die wat ouder worden en wat minder mobiel. Maar je hoeft het ene niet te laten om ook het andere te doen. Zolang we plezier in het leven blijven houden, zitten we goed, hoeveel verjaardagen we al gevierd hebben. We vieren het leven!

UPDATE Vier het leven: Het programma voor Zeeland voor het eerste half jaar 2023 staat nu op de website van Vier het leven. Er is een aanbod voor Zeeuws-Vlaanderen, voor Walcheren en een een programma voor de Bevelanden en Schouwen-Duiveland. Aan de hand van je postcode krijg je het lijstje met de mogelijkheden in jouw regio.

Door een experiment met de layout van de website door de webmaster, zag die er de afgelopen week heel anders uit. Maar je ziet nu weer het “oude” ontwerp. Niets meer aan doen!

Oude website bij Zeelandnet Communities afgesloten

Vijf jaar geleden lanceerde de Vereniging Zeeuwse Cirkel een eigen website bij Zeelandnet Communities. Het was een prima initiatief van Zeelandnet om verenigingen zoals de onze de kans te geven om een gratis website te beheren. Zo konden we onze activiteiten delen met eigen leden, maar ook geïnteresseerden kennis laten maken met onze vereniging. Ruim 27.000 keer is de website in die 5 jaar bezocht. Nu Zeelandnet besloten heeft om te stoppen met Communities, is de oude website niet meer te vinden. De nieuwe website is opgemaakt met WordPress en wordt gehost bij TransIP. We hebben hetzelfde www adres aangehouden.

Zomaar een doordenkertje

Op 11 oktober 2022 vieren we het 1ste lustrum van de Vereniging Zeeuwse Cirkel in Brasserie De Goederenloods in Goes. We starten met een rondleiding over het emplacement van de Spoortrein Goes Borsele. Aansluitend wordt de Algemene Ledenvergadering gehouden, die wordt afgesloten met een glaasje om met elkaar te klinken op de toekomst.

Het 1ste lustrum is gevierd in zonnig Goes met 80 dames, leden van diverse kringen van de Zeeuwse Cirkel. Na de rondleiding door medewerkers van de SGB stond de koffie/thee met heerlijk gebak klaar in de Goederenloods. Dat er geen dames te zien zijn op de foto’s heeft te maken met de privacy van de deelnemers, die we uiteraard respecteren.

Bloemen voor de secretaris